Meer GRIPP op jouw groep!

logo

Soms is het fijn om aanvullend en persoonlijk advies te krijgen of om meer preventief te werken aan sociale veiligheid op school. Daarom heeft Stoeltjesdans een partnership met GRIPP. Dit is een preventief programma gericht op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten in het voortgezet onderwijs. Stoeltjesdans biedt hierbij ook unieke functionaliteiten, waaronder diverse sociogrammen. Zo krijg je nog meer zicht en grip op jouw groep!

Wat is GRIPP?

GRIPP is een nieuw en preventief programma dat gericht is op positieve groepsvorming, identiteit en pest-preventie in de eerste en tweede klassen van het VO. Het doel van het programma is het versterken van de sociale veiligheid in deze klassen.

Met ruim 80 korte en duidelijke lesactiviteiten per leerjaar ondersteunen we mentoren in het positief begeleiden van het groepsproces. Leerlingen worden onder andere aan het denken gezet over hoe ze met elkaar om willen gaan, wat het betekent om samen te werken, waar zij van elkaar verschillen en hoe ze hiermee omgaan.

Hoe werkt het?
Bij aanvang krijgen alle mentoren 3 dagdelen training. De eerste training gaat over de preventieve steungroep aanpak van GRIPP. De tweede training gaat over de curatieve oplossingsgerichte gespreksvoering, die je inzet als er toch problemen zijn. In de derde training praten we over het monitoren van sociale veiligheid en gaan we dieper in op de interpretatie van alle informatie uit de monitor.
Stoeltjesdans en GRIPP
Scholen die werken met Gripp monitoren minimaal 2 keer per jaar de sociale veiligheid op school. Hiervoor maken ze gebruik van Stoeltjesdans. Stoeltjesdans biedt hierbij extraunieke functionaliteiten, waaronder extra sociogrammen over leiderschap en de sociale status van jouw leerlingen. Zo krijg je nog meer zicht en grip op jouw groep!
Meld je nu aan voor GRIPP