Wie zijn wij?

logo

Social Shuffle is een jong bedrijf met mensen die allemaal een passie hebben voor het onderwijs. Het is onze ambitie om wetenschappelijke kennis voor iedereen toegankelijk te maken. We hebben daarom Stoeltjesdans ontwikkeld. Dit is een online tool om de sociale dynamiek in de klas te monitoren en managen. Dit alles op basis van wetenschappelijke methodes en algoritmes. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat elk kind zich prettig voelt in de klas en zich optimaal kan ontwikkelen. Elk kind verdient immers een passende plek in de klas.

Yvonne
Dr. Yvonne van den Berg

In 2015 promoveerde Yvonne op een proefschrift waarin werd aangetoond dat de klasindeling een betekenisvolle maar veelal onderschatte impact heeft op de sociale dynamiek in de klas. Om te zorgen dat deze kennis ook eenvoudig en snel door leerkrachten gebruikt kan worden, ontwikkelde zij Stoeltjesdans. Zij stond dan ook aan de wieg van Stoeltjesdans en is tevens de frontvrouw van Social Shuffle, het bedrijf achter Stoeltjesdans. Daarnaast is zij onderzoeker en docent aan de Radboud Universiteit, waar zij onderzoek blijft doen naar sociale veiligheid op school en alles wat daar bij komt kijken.

Radboud Universiteit

Social Shuffle is een officiƫle spin-off van de Radboud Universiteit. Dat betekent dat we samen met de onderzoekers, student-assistenten en studenten van de Radboud Universiteit nieuw wetenschappelijk onderzoek doen naar sociale veiligheid en effectieve klasindelingen. Deze nieuwe bevindingen bieden wij vervolgens weer direct aan jou aan in Stoeltjesdans. Om dit op een professionele en duurzame manier te kunnen blijven doen werken we nauw samen met Dr. Inge Volmand en de collega's van de Knowledge Transfer Office. Op die manier slaan we samen een brug tussen wetenschap en praktijk!

Donateurs en subsidieverstrekkers

Zonder de hulp van onderstaande donateurs en subsidieverstrekkers had Stoeltjesdans niet kunnen bestaan. Onze dank is groot!

Behavioural Science Institute Radboud Universiteit Hermen J. Jacobs Fonds Kinderpostzegels NWO Mercator Launch Radboud fonds Blisss Software